Aktuelno

Na cijeloj općini Žepče obilježen 15. April - Dan ARBiH (foto)

U petak, 15.04.2014. godine,  u organizaciji bošnjačkih boračkih udruženja Općine Žepče svečano je obilježen  "15. April - Dan Armije RBiH".  Po prvi put od završetka rata predstavnici boračkih udruženja su u proteklim danima obišli sva mjesna spomen-obilježja i šehidska mezarja na području opštine Žepče te polaganjem cvijeća i vijenaca i učenjem fatihe odali počast svim poginulim borcima Armije RBiH.

Centralna manifestacija, uz prisustvo demobilisanih boraca, porodica šehida, kulturnih i vjerskih radnika, predstavnika vlasti i političkih partija, učenika i nastavnika SMŠ Žepče i ostalih mnogobrojnih građana, u petak  u 13,30 sati, održana je na centralnom šehidskom mezarju u Gornjoj Mahali u Žepču.

Učenjem fatihe i odavanjem počasti, te postavljanjem cvijeća i vijenaca, Žepčaci su se još jednom prisjetili osoba koje su dale svoje živote u odbrani naše domovine.
Nakon centralnog šehiskog mezarja u Gornjoj Mahali, sve je isto ponovljeno i na spomen-obilježju na prečkom kiseljaku.

Veliki broj građana je prisustvovao ovoj manifestaciji i na taj način pozdravio obilježavanje ovog datuma.

Nakon obilaska spomen-obilježja, prisutni su nastavili razgovor i druženje u prostorijama Organizacije demobilisanih boraca ARBiH Žepče, gdje su uručene zahvalnice pojedincima koji su nebrojeno puta pomogli rad svih boračkih udruženja u Žepču.

Tom prilikom zahvalnice su dobili glavni žepački imam Izet ef. Efendić, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktor Centra za socijalni rad u Žepču Edin Šišić i bivši komandant 3. bataljona 319. brdske oslobodilačke brigade i vijećnik u OV Žepče Ćazim Huskić.

U ime svih pohvaljenih prisutnim gostima se obratio gl. imam MIZ-e Žepče Izet ef. Efendić, te se zahvalio na ukazanoj časti i u par riječi napomenuo vrijednost odbrane i izgradnje države BiH, kako u ratu, tako i danas.
-"Sramota bi bilo da nas četvorica nismo dobili ove zahvalnice, ali ne sramota demobilisanih boraca, nego, naprotiv, naša. Svako sa svog položaja i sa svojim mogućnostima mora da pomaže našim boračkim organizacijama, a samim tim i izgradnju jedine nam države Bosne i Hercegovine. Mnogo mi znači ova zahvalnica, a posebno zato što dolazi od ljudi koji su ugrađeni u temelje naše zemlje" - izmeđuostalog je rekao imam Efendić.

S ponosom ističemo da je proslava Dana Armije bila najorganizovanija i najuspješnija dosad, a najveću „krivicu“ za to snose upravo članovi i rukovodstvo Stranke demokratske akcije Žepče.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba