Aktuelno

Vlada ZDK odobrila milion KM za uzgajivače maline

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 121. sjednici, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odobrila poljoprivrednim proizvođačima isplatu sredstava u iznosu 972.830,00 KM na ime podrške za proizvodnju maline.

Podršku u visini od 0,25 KM po kilogramu proizvedene maline  ostvarilo je 2617 poljoprivrednih proizvođača koji su ispunili uslove iz Javnog poziva.

Ministar Himzo Smajić naglašava da je Vlada ovim potezom ispunila dogovor sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača, kao i da će sredstva opredijeljena za proizvodnju maline doprinijeti stabilizaciji prozvodnje malina na području Kantona i očuvanju liderske pozicije. Preme podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava, na području Kantona imamo ukupno 3500 proizvođača maline koji su zasadili preko 650 hektara ove kulture.

Rebalansom Budžeta Kantona, sredstva za poticaje poljoprivrednoj proizvodnji uvećana su sa 2,5 na 2,8 miliona konvertibilnih maraka. Uvećanje je omogućilo ralizaciju svih zahtjeva koji smo zaprimili na osnovu Javnog poziva za realizaciju poticaja poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini.

                                                                                          

(Izvor: Press služba Vlade ZDK)

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos