Aktuelno

Čestitka u povodu 1. Marta - Dana nezavisnosti

Obilježavajući Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine s poštovanjem se sjećamo svih onih koji su pridonijeli ostvarenju historijske težnje naših naroda o samostalnoj i demokratskoj državi, a posebno branilaca koji su položili živote za slobodu domovine.

Njihove humke u svom dostojanstvu podsjećaju i opominju da nezavisnost države koju mi danas imamo nije olako stečena.

Nezavisnost koju danas proslavljamo temelj je za dalju izgradnju države Bosne i Hercegovine kao društva demokratskih sloboda i jednakih prava za sve njene građane, ali i društva zajedničke odgovornosti za budući razvoj u okviru evropskih integracija.

Bogatstva koja posjedujemo i snaga naše istrajnosti i odlučnosti temelji su na kojima ćemo se i u narednim godinama razvijati kao ekonomski uspješna i socijalno pravedna država. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo konsenzus o svim temeljnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

U želji da ovaj veliki praznik obilježimo dostojanstveno na cijeloj teritoriji naše domovine, Općinski odbor SDA Žepče svim narodima i građanima, u zemlji i inostranstvu, čestita 1. Mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U jedinstvu je snaga!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba