Aktuelno

Podrška generalima ARBiH

OO SDA Žepče izražava jasnu i nedvosmislenu podršku generalima ARBiH Atifu Dudakoviću, Sakibu Mahmuljinu i drugim protiv kojih se vode procesi zbog navodnih ratnih zločina za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu '92.-'95.

Još jednom podcrtavamo da je naša borba bila isključivo odbrambenog karaktera, da jedinice ARBiH, za razliku od drugih, nisu činile sistematske i organizovane zločine, što je i dokazano brojnim presudama Suda u Hagu i Suda BiH.

 

Takođe, naših generala nema u bjekstvu, svi su dostupni tužilaštvima cijelo vrijeme poslije rata, pa je jasno da način na koji se isti hapse krije podmuklu političku poruku usmjerenu da ukalja čast borbe bosanskog naroda za slobodu i domovinu.

 

Onima koji režiraju ovakve postupke poručujemo da u svojim nakanama neće uspjeti, čvrsto vjerujemo da će naši generali u sudskim procesima dokazati svoju nevinost, a ništa ne može izbrisati činjenicu da je naša borba bila čista, časna i poštena.

 

U jedinstvu je snaga!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba