Aktuelno

Džaferović: Kadrovi SDA u narednih osam godina moraju imati odlučujuću ulogu u vlasti

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da kadrovi SDA moraju imati odlučujući ulogu u vlasti u narednih osam godina kako bi pokrenuli projekte definisane u platformi “Agenda SDA BiH 2026”.

Kandidati za članove Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda jučer su prisustvovali Kongresu Bošnjaka svijeta.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je u svom obraćanju kazao da je Stranka demokratske akcije (SDA) u svim dosadašnjim programima i platformama tematizirala sva pitanja od ključnog značaja za BiH.

“U okviru platforme BiH 20-26 reaktivirali su se nekih od već započetih težišnih projekata, a predstavljaju i novi projektni sadržaji koji će biti u fokusu angažmana SDA, kako unutar stranačkih struktura, tako i u državnim institucijama na svim nivoima vlasti u čijem radu, kadrovi SDA u narednih osam godina moraju imati odlučujuću ulogu”, rekao je Džaferović.

Azem Dervišević, predsjednik Kongresa Bošnjaka svijeta (KBS), jučer je izjavio kako im je želja da u ovim uslovima naprave progres koji je moguć na više načina, a ekonomija će biti njihov prioritetni zadatak, kao i da zaštite i pomognu povratnike u cijeloj BiH.

“Imamo ljude rasprostanjene u čitavom svijetu koji imaju visoku kupovnu moć, oni podržavaju svoje familije, ali isto tako oni kupuju proizvode iz BiH. Želimo tu ekonomsku moć da iskoristimo”, naglasio je Dervišević.

KBS je organizacija koja je osnovana prije sedam godina i čiji je osnovni zadatak umrežavanje Bošnjaka u svijetu i njihova čvrsta veza sa domovinom.

 

(Izvor: sda.ba)

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba