Aktuelno

Asocijacija "Fatma" - ekskurzija u Italiju

Od 15. do 17. marta 2019. godine Asocijacija „Fatma“ za svoje članice je organizovala ekskurziju u Italiju.

Na putovanje je išlo 150 žena iz cijele BiH, a među njima i 8 članica Asocijacije „Fatma“ Žepče. Uz podršku stručnog vodiča, organizovan je obilazak historijskih znamenitosti gradova Lido Di Jesolo, Venecija i Trst.

Kako kaže Dr. Emina Huseinagić, predsjednica Asocijacije „Fatma“ Žepče, žene su prezadovoljne načinom organizacije i sadržajem putovanja i jedva čekaju novo putovanje, a sljedeća destinacija je Turska.

 

Inače, Asocijacije “Fatma” je posebna organizacija žena u okviru Stranke demokratske akcije, koja za prvenstveni cilj ima isticanje značaja porodice i žene – majke kao stuba porodice, koja teži pravilnom odgoju djeteta, kao i povećanju nivoa svijesti o položaju žene u društvu. Takođe, zadaća Asocijacije je i briga o djeci šehida, poginulih boraca i djeci povratnika sa jasnom vizijom neodvojivosti odgoja od obrazovanja, kako bi djeca stasala u stručnjake visokih moralnih kvaliteta.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba