Aktuelno

SDA Žepče tuguje za svojim uvaženim članom

U subotu, 21.05.2016. godine, na Ahiret je preselio naš dragi i uvaženi član, dr.sci. Mihad Cikotić.

Profesor Mihad Cikotić rođen je 17.6.1965. godine u mjestu Trpezima, općina Berane, u Crnoj Gori. 1984. godine završio je srednjoškolsko obrazovanje,a diplomirao je 1991. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu univerziteta u Prištini i stekao zvanje profesor biologije. 21.6.2004. godine stiče zvanje magistra bioloških nauka na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i na tom istom fakultetu 20.6.2013. godine uspješno brani doktorsku disertaciju i postaje doktor bioloških nauka. 1.9.1995. godine sklapa brak s Kočan Sanelom s kojom je dobio troje djece: Ernesta (Eku), Lejlu i najmlađeg sina Danisa. Prvo radno iskustvo profesor Cikotić stječe od kraja 1992. godine pa sve do sredine 1998. godine u srednjoj i osnovnoj školi u Beranima i okolnim mjestima u Crnoj Gori. 1998. godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu i od 1.9.1998. godine pa sve do 31.8.2003. godine radi u OŠ "Alija Nametak" Begov Han. Od 1.9.2003.u Mješovitoj srednjoj školi "Žepče". Od 13.1.2015. godine Odlukom općinskog načelnika izabran je na 50% pomoćnika direktora po bosanskom NPiP -u. Također, treba istaći da je profesor Mihad Cikotić zadnjih pet godina radio po ugovoru o djelu kao asistent bioloških nauka na zeničkom univerzitetu, a potom na fakultetu u Brčkom i Tuzli. Velik je njegov doprinos u radu vannastavnih aktivnosti, biološke sekcije, Crvenog križa, sportskoj odbojkaškoj sekciji i drugim. Bio je velik učitelj, nastavnik, profesor, pedagog koji je otškolovao i otpremio na desetine, stotine i hiljade redovnih učenika koji ga se rado sjećaju iako je prošlo dosta vremena od završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Dr. Cikotića svi će pamtiti kao kao velikog borca, entuzijastu, pedagoga, kao oca troje djece u porodici u kojoj je bio  jedini hranilac, kao čovjeka koji je svojom vedrinom i osmijehom uvijek bio tu za sve, ali koji je u svemu uvijek najmanje mislio na sebe.

Svojim neprikosnovenim znanjem, ljudskošću i snagom dr. Cikotić uveliko je doprinio jačanju ideje naše Stranke u Općini  Žepče, ali i šire. Članovi SDA Žepče i ovim putem izražavaju saučešće supruzi i djeci, uz obećanje da lik i djelo našeg dragog profesora Cikotića nikada nećemo zaboraviti. Učinit ćemo  sve što je u našoj moći da pomognemo njegovoj porodici.

Neka je vječni rahmet njegovoj lijepoj duši!

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba