Aktuelno

Ramazanske aktivnosti Asocijacije "Fatma" OO Žepče

U subotu, 01.06.2019. godine, u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, članice OO Asocijacije FATMA Žepče, malim su znakom pažnje obradovale 5 socijalno-ugroženih porodica.

Poklon pakete u vidu odjevnih i prehrambenih artikala dobile su 4 porodice s područja Željeznog Polja, te 1 iz Begovog Hana. Pored paketa, podijeljene su i novčane naknade porodicama s djecom gdje su roditelji nezaposleni, koje je za ove namjene obezbijedila predsjednica KO AF ZDK dr. Selvedina Sarajlić - Spahić.

Prilikom posjete, predsjednica OO AF Žepče dr. Emina Huseinagić obećala je pomoć ženama ruralnih područja organizovanjem radionica, koje će doprinijeti programu samozapošljavanja, odnosno privređivanja onim ženama koje iskažu volju za radom od kuće.

"Kišan ramazanski dan smo iskoristile da barem djelimično izmamimo osmijeh onima kojima je prijateljska ruka prijeko potrebna, na način da im damo do znanja da smo tu za njih i da na nas mogu računati", kazala je dr. Huseinagić. 

* * *

Mubarek mjesec ramazan, 89 učenika OŠ "Begov Han", ponukano idejom nastavnice Munevere Riđžal, provelo je družeći se sa najboljim prijateljem - Kur'anom. Nastavnica Ridžal, muallima, pozvala je dobrovoljce da u toku ramazana uče Ja-sin bosanskim šehidima, da im se imena nikada ne zaborave. Vrijedni učenici od 6. - 9. razreda pomenute škole, proučili su 242 Ja-sina za bosanske šehide, 20 Ja-sina civilnim žrtvama rata i 9 Ja-sina za Arape koji su svoj život položili u odbrani Bosne.


OO Asocijacija FATMA Žepče željela je nagraditi marljivost učenika, te je danas upriličena podjela bajramskih paketića za njih 89. 
Predsjednica AF Žepče dr. Emina Huseinagić zahvalila se učenicima što na ovaj način neće dopustiti da se najvrijedniji sinovi Bosne, naši šehidi, puste zaboravu.
A FATMA Žepče zahvaljuje svim učenicima, muallimi Muneveri Ridžal, kao i direktoru OŠ Begov Han, Nevresu Memčiću, što su nam omogućili da posljednji dan ovogodišnjeg ramazana, dijelimo osmijehe i na najljepši način ispraćamo najdražeg gosta.

 

U JEDINSTVU JE SNAGA!!!

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba