Aktuelno

Izetbegović: ZDK je generator uspjeha države

U petak, 28.06.2019. godine, u sklopu posjete Zeničko-dobojskom kantonu, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH, u sjedištu Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije sastao se sa predsjednikom Miralemom Galijaševićem te je održao sastanak sa SDA ministrima i načelnicima općina.

Prije sastanka, Izetbegović je kazao kako je danas u Kantonu federalni premijer Fadil Novalić održao sastanak s premijerom ZDK Mirzom Ganićem, gdje se razgovaralo o većoj saradnji i podršci.

“Jako dobar posao se radi u Zeničko-dobojskom kantonu koji je generator uspjeha privrede naše države. Najveći izvoz imamo iz ZDK i uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može i više. Razgovarat ćemo još o tome kako to povećati, ali i o drugim pitanjima”, kazao je Izetbegović.

Dodao je kako je i raspodjela javnih prihoda nepravedna prema Zeničko-dobojskom kantonu, ali da će se raditi na tome u narednom periodu.

“Svi građani moraju imati iste mogućnosti. Svako dijete treba imati isto školovanje i uvjete, ne trebamo imati elitne kantone”, dodao je Izetbegović.

Komentarišući stanje u Vijeću ministara te privremeno finansiranje, Izetbegović je kazao da se nada da to neće trajati još dugo, ali da zbog brojnih razloga sjednice nisu održavane.

“Problem je nepoštivanje Ustava i zakona države. Ako su SNSD i Dodik spremni prihvatiti da se radi po Ustavu, ranije donesenim zakonima i strategijama, nema nikakvih problema da imenujemo Zorana Tegeltiju već naredne sedmice za mandatara u Vijeću ministara”, zaključio je Izetbegović.

Galijašević je iskazao zadovoljstvo posjetom Izetbegovića Zenici gdje se razgovaralo o ekonomiji, razvoju i većoj podršci Kantonu koji bilježi najveći izvoz u državi.

Delegacija SDA je, osim susreta sa kantonalnim premijerom, položila cvijeće na spomen-obilježje ”Kameni spavač”. Izetbegović je ranije najavio da će sa drugim predstavnicima Stranke obići sve kantone, gdje će razgovarati s predstavnicima vlasti i građanima.

(Izvor: sdazdk.ba)

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba