SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zbog velikog interesovanja javnosti, a u svjetlu najnovijih dešavanja vezano za Odluku o finansiranju tzv. „Televizije Herceg-Bosne“ od strane Općine Žepče, obavještavamo javnost o sljedećem:

OO SDA Žepče je od samog početka protiv donošenja odluke o finansiranju ovakve televizije iz budžeta Općine Žepče, odnosno na teret svih građana. Podsjećamo da smo od prošle sjednice Općinskog vijeća, kad smo uspjeli spornu tačku skinuti sa dnevnog reda, do danas, učinili sve da ova odluka ne ugleda svjetlo dana.

 

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Žepče pokazali smo našu dosljednost u odbrani principa ustavnosti i zakonitosti koji su usvajanjem sporne odluke itekako narušeni. Naime,kad je na red došla sporna tačka, naši vijećnici su danas prvi demonstrativno napustili sjednicu OV Žepče i time svima jasno ukazali na stav OO SDA Žepče o spornoj temi.

 

Nakon što je odluka i bez našeg učešća donesena, uložićemo maksimalan napor i poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere da ista bude osporena kod nadležnih instanci.

 

OO SDA ŽEPČE

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba