Aktuelno

Žene SDA - posjeta Istanbulu

Predstavnice Općinskih odbora, na čelu sa predsjednicom Fatma BiH, Kenelom Zuko, boravile su u posjeti, kako ga nazivaju, glavnom gradu Evrope - Istanbulu. 

Projekat Mostovi prijateljstva, koji egzistira već 6 godina, ovaj put je u saradnji sa koordinatoricom Projekta Kenelom Zuko i Mehmet Akif Ersoy, rezultirao sedmodnevnim boravkom, edukativnim predavanjima i druženjem u prelijepom Istanbulu. Članice organizacije Fatma BiH obišle su brojne historijske i kulturne znamenitosti, upoznale se s običajima i kulturom žena u Istanbulu, te usvajale nova znanja kroz brojna predavanja.

Na ovom putovanju, posebna čast je bila imati za saputnicu srebreničku majku Salihu Osmanović, koja je u minulom ratu izgubila dva sina i supruga, čije su riječi "Nermine dođi" krvlju uklesane u historiju srebreničkih Bošnjaka.

 

U delegaciji od 48 žena, OO Žene SDA Žepče je predstavljala predsjednica, dr.Emina Huseinagić. Posebnu zahvalnost dr. Huseinagić iskazala je predsjednici Fatma BiH Keneli Zuko, na pozivu za sudjelovanje, kao i vođi puta Aidi Mulahmetović i prevoditeljici Esmi Meštrovac. Također velika zahvalnost i vozačima i osoblju putničke agencije Centrotrans, na profesionalnosti i udobnosti putovanja. O ljepoti samog putovanja kao i znamenitostima, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

U jedinstvu je snaga!

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba