Aktuelno

Prednovogodišnje aktivnosti Organizacije „Žene SDA“ OO Žepče

Organizacija „Žene SDA“ OO Žepče, odmah nakon izbora novog rukovodstva, krenula je u akciju. 

U prednovogodišnjim danima, predsjednica Organizacije „Žene SDA“ OO Žepče dr. Emina Huseinagić skupa sa predsjednikom OIO SDA Žepče Ćazimom Huskićem, obišla je porodicu Zgrčo Vernesa iz Begovog Hana koja preživljava u vrlo teškim uvjetima, sa dvoje djece od 3 godine i 13 mjeseci, bez ikakvih primanja i uručila im određena novčana sredstva i osnovne životne namirnice. Pomoć za ovu porodicu prikupljena je u saradnji Organizacije„Žene SDA“ OO Žepče i KUD "Slovo o Žepču". Prikupljena sredstva su dostatna za neko kraće vrijeme, no nisu i dugotrajno rješenje jer u porodici niko nema zaposlenje. Kako je rekla predsjednica organizacije Žene SDA Žepče dr. Huseinagić, ovo je tek mala pomoć, te će se u narednom periodu zalagati da se porodici Zgrčo obezbijedi još pomoći za život dostojan čovjeka.

Posljednjeg dana 2019. godine, dr. Emina Huseinagić, posjetila je Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču. Inače po struci pedijatrica, dr. Huseinagić je željela porazgovarati sa štićenicima Centra, te ih ujedno i obradovati u povodu praznika. Ovom prilikom uručen je pribor za školu i kreativni rad štićenicima, a direktor Centra Nurđehan Šahinović se zahvalio dr. Huseinagić i Organizaciji „Žene SDA“ Žepče.

 

 

 

U jedinstvu je snaga!!!

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba