Aktuelno

Žene SDA - Predavanje u Begovom Hanu

„Žena u islamu"- bila je tema edukativnog predavanja koje je održano u nedjelju, 16.02.2020. godine, u prostorijama OŠ Begov Han, a u organizaciji OO Žene SDA Žepče, MO Begov Han.

Predavačica je bila uvažena muallima prof. Munevera Ridžal, koja je napravila osvrt na neke od najvažnijih žena u historiji islama, počev od prve žene Have, pa sve do cijenjenih supruga i kćerki Poslanika Muhammeda a.s.


Muallima Ridžal, također je govorila i o pravima žena u islamu.
Svoj doprinos predavanju dale su i učenice VII razreda OŠ Begov Han svojim prelijepim izvođenjem ilahija.


U ime organizatora, predsjednica MO Žene SDA Begov Han, Berina Grahić-Mudželet, zahvalila se i članicama Udruženja Žena Begov Han za njihov angažman i sudjelovanje, kao i članicama MO Žene SDA Begov Han, koje su za ovu priliku simboličnim poklonima darovale najsretnije posjetiteljke.


Predsjednica OO Žene SDA Žepče dr. Emina Huseinagić se zahvalila članicama na srdačnom gostoprimstvu i dobroj organizaciji, te najavila nadolazeće projekte.


Po završetku predavanja, druženje je nastavljeno uz kafu i opušten razgovor.

 

(Izvor: Fb Žene SDA OO Žepče)

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba