Aktuelno

Iftar u organizaciji OO Asocijacije "Fatma" Žepče

Mjesec ramazan prilika je da se kroz iftarska druženja sastajemo, dijelimo sreću posta, zajedno upućujemo dove Uzvišenom i dobra djela zajedno činimo.

 

U petak, 10.05.2019. godine, OO Asocijacija „FATMA“ Žepče upriličila je iftar za svoje uvažene zvanice i goste, kao i članice. Bila je ovo prilika da se sklope nova i obnove neka stara prijateljstva i da se nastavi širiti mreža članica, koje će svojim vještinama i znanjem obogaćivati rad naše asocijacije.


Iftaru su se odazvale sve zvanice, a prostor restorana „Mala Trzna“ bio je premali da primi sva nasmiješena lica koja su s radošću iščekivala iftar. Posebnu zahvalnost iskazujemo predsjednici KO Asocijacije“FATMA“ ZDK Selvedini Sarajlić – Spahić i potpredsjednici Asocijacije „FATMA“ BiH Aidi Hadžić, kao i Amiri Hadžić, predsjedavajućoj Skupštine ZDK, koje su svojim dolaskom uveličale iftar, a također se zahvaljujemo i predsjedniku OO SDA Žepče Ćazimu Huskiću, potpredsjednicima OO SDA Žepče Nurđehanu Šahinoviću i Muhamedu Jusufoviću, glavnom imamu MIZ Žepče Džaferu ef. Gračiću, predsjedniku MIZ Žepče Edinu Šišiću, predsjedniku Udruženja Ilmijje Nesibu ef. Hadžiću, kao i svim ostalim zvanicama.


U ulozi domaćina, predsjednica OO Asocijacija „FATMA“ Žepče dr. Emina Huseinagić zahvalila se svima koji su odvojili vremena i pokazali želju da ovaj iftar provedemo zajedno, te ujedno se zahvalila i svim donatorima bez čije pomoći realizacija iftara poput ovog ne bi bila na istom nivou.


Naglašena je važnost međusobnog povezivanja žena u mrežu aktivnosti koje će doprinijeti stvaranju povoljnijeg ambijenta za žene, majke i djecu na našim prostorima.

 

U ovo ramazansko vrijeme Asocijacija „FATMA“ Žepče planira nekoliko humanitarnih aktivnosti. Upućen je poziv svim ženama koje bi željele doprinijeti stvaranju ljepše klime, humanitarnim projektima i aktivnostima, kao i radu u zajednici da se pridruže vojsci predivnih žena koje čvrsto stoje jedna uz drugu u zajedničkoj misiji osnaživanja žene Bošnjakinje.


Posebnu zahvalnost, predsjednica dr. Huseinagić, kao i članice Asocijacija „FATMA“ Žepče iskazuju osoblju restorana „Mala Trzna“ Žepče za vrlo profesionalno, dostojanstveno i domaćinski odrađen posao.

 

Za desert je poslužena i domaća torta koju je članica Suada Kafedžić napravila namjenski za ovu prigodu.

 

Također, veliko hvala i : „Badnjar“ d.o.o, Banjo Trans, Frigošped (hadži Rasema Čaušević), Prograd - holz, „Frigoelectronic“ Žepče, MB Bau, hijab shop „Esad“, TR „Mandarina“, „Dinex commcerce“, TR „Šeni“, TR „Ilma“, TR „Kinez“, TR „Mlin“, butik „Maida“, Emiko – AŠ, cafe bar Elegance, butik Hass-Sa, „Lunch bar – A“, frizerski salon „Diamond“, butik „Exclusive“, Mobil – Žepče, kao i svim pojedincima koji su svojim prilozima uveličali iftar.

(Izvor: OO „Fatma“ Žepče - fb)

 

U jedinstvu je snaga!

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba