Aktuelno

Tradicionalni iftar OO SDA Žepče

U subotu, 01.06.2019. godine, u organizaciji OO SDA Žepče, u restoranu „Bećirović“ u Donjoj Golubinjoj, upriličen je tradicionalni iftar za članove stranke i goste. 

Na ovogodišnjem  iftaru  prisustvovalo je oko 160 članova Stranke, simpatizera i gostiju, a među njima predsjednici Mjesnih odbora, Asocijacije žena, Asocijacije mladih i Asocijacije "Fatma", na čelu sa predsjednikom OO SDA Žepče Ćazimom Huskićem sa potpredsjednicima Nurđehanom Šahinovićem i Muhamedom Jusufovićem.

Pored članova, pozivu na iftar odazvali su se i gosti: Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK, prof.dr. Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH, Džafer ef. Gračić, glavni imam Medžlisa IZ Žepče, Naidin Ahmetspahić, direktor Centra BH Pošte Zenica, Ramo Pivić, sekretar OO SDA Zenica, direktori javnih ustanova, predstavnici boračkih organizacija, brojni privrednici, predstavnici medija, predstavnici nevladinog sektora te mnogi drugi gosti.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio gosp. Ćazim Huskić, koji je, uz riječi dobrodošlice, istakao da je ovoliki broj prisutnih na iftaru dokaz sve veće snage žepačke SDA. Prisutnima se takođe obratio i gosp. Miralem Galijašević iskazavši riječi podrške Općinskom odboru SDA Žepče koji je, kako kaže, jedan od najorganizovanijih Odbora u Kantonu. I gosp. Huskić i gosp. Galijašević svoja izlaganja su završili čestitkom u povodu predstojećih bajramskih praznika poželjevši da iste dočekamo u zdravlju, veselju i u okruženju svojih najmilijih.

Poslije iftara nastavljeno je druženje u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, a na kraju se klanjala teravija nakon koje je predata Hatma dova pred duše rahm. Alije Izetbegovića, Sulejmana Tihića i svih naših šehida.

U JEDINSTVU JE SNAGA!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba