Aktuelno

Organizacija Žene SDA OO Žepče - Donatorska veče

U utorak, 03.04.2020. godine, organizacija Žene SDA Žepče je u PSC „Libertas“ okupila brojne humane ljude, u misiji pomoći djevojčici Nejli Čizmić. Da humanost ne poznaje granice i razlike, dokazala je sinoćnja Donatorska večer koja je bila prilika da se širi ljubav i prijateljstvo.

Nejla Čizmić je djevojčica rođena 19. decembra 2012. godine u Zenici, a već drugi dan nakon rođenja, operisala je spinu bifidu (rascijep kičmenog stuba). Njena dijagnoza je spina bifida hidrocefalus chieri ll obostrana luksacija kukova. Do sada je imala više teških operativnih zahvata. Od rođenja ima više oboljenja, a do sada je imala operacije glave, kičme, kukova i Ahilove tetive. Od dolaska na svijet, Nejla je nepokretna, ali uz pomoć kolica i proteze ova hrabra djevojčica, prošle godine u septembru je krenula u prvi razred osnovne škole. Nejla i njena majka Habiba, sinoć su prisustvovale ovoj smotri prijateljstva i velikodušnosti.


Bez imalo zadrške, pozivu za učešće su se odazvali brojni umjetnici, veliki i mali, tako da su prisutne zabavljali: mališani dječijeg vrtića „MUMI“ Žepče, balerine Edukativnog centra „Romantik“ Zavidovići, KUD „Slovo o Žepču“, ansambl Bosniafolk Zenica - hor Iskre, Mirsada Mekić - predsjednica Preporod Busovača, Azahari i Vildana Omersoftić (Maglaj), Ivan Spajić, Damir Karajbić i Adis Krila i žepački bend Rezervni sastav.


Svi posjetitelji su svoje donacije mogli ubaciti u kutiju predviđenu za te svrhe, a na taj način i sudjelovati u tomboli, za koju su se pobrinuli brojni donatori i sponzori. Večer je odisala pozitivnom energijom, smijehom, plesom, muzikom i veseljem, što je rezultiralo i lijepom sumom novca koja će Nejli pomoći u nastavku njene borbe da stane na svoje noge.
Humanost je sinoć pokazala da još živi među nama, te je tako akcija završena sa prikupljenim iznosom od 5.428,00 KM. Također, općinski načelnik Mato Zovko je obećao uplatiti dodatnih 1.000,00 KM na sveukupan iznos.


OO Žene SDA Žepče zahvaljuje svim prijateljima, donatorima i sponzorima koji su pružili nesebičnu pomoć i podršku pri samoj organizaciji. Veliko hvala i Dijani Stojanović - Jelić i agenciji Prima, te osoblju caffe bar Centar.

 

Zahvaljujemo medijskim pokroviteljima, Radio Žepče i portalu zepce.ba.

 

(Izvor: fb Žene SDA OO Žepče)

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba