All for Joomla All for Webmasters

Aktuelno

SDA ZDK: Razmatrana aktuelna politička situacija

Na sjednici Kantonalnog izvršnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona kojom je predsjedavao Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA, razmatrana je aktuelna politička situacija u ZDK.

KIO je ocijenio da je Vlada ZDK uspješno odgovorila izazovima pamdemije covid 19, te da je donijela kvalitetne odgovarajuće mjere u zdravstvenoj zaštiti stanovništva ZDK, kao i mjere u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije.

KIO se zahvaljuje zdravstvenim radnicima, policajcima i drugim učesnicima u borbi protiv covida 19, a građanima čestita na odgovornom ponašanju i pridržavanju propisanih mjera.


KIO je donio zaključak da općinske organizacije SDA započnu aktivnosti na pripremama za naredne općinske izbore. SDA ZDK će na narednim općinskim izborima imati kandidate za načelnike i gradonačelnike u svim općinama i gradovima.

Obzirom da je SDA najjača politička partija u Zeničko-dobojskom kantonu, očekujemo da ćemo ubjedljivo pobijediti na predstojećim općinskim izborima i nastaviti upravljanje političkim procesima u ZDK.

Izvor: PRESS SLUŽBA KO SDA ZDK

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba