All for Joomla All for Webmasters

Aktuelno

Šest godina od smrti Sulejmana Tihića

Prije 6 godina, 25. septembra, preminuo je bivši predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić.

Tokom političke karijere Tihić je obavljao više funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a 2002. godine bio je izabran za člana Predsjedništva BiH.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je u Sarajevu, 25. septembra 2014. godine, a ukopan je 27. septembra u haremu džamije Azizija u Bosanskom Šamcu.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. U periodu od 1975. do 1983. godine bio je sudija i javni tužilac u Bosanskom Šamcu, a zatim advokat sve do 1992. godine.

Bio je član Stranke demokratske akcije od njenog osnivanja 1990. godine, predsjednik Općinskog odbora u Bosanskom Šamcu i član Glavnog odbora.

Tokom rata bio je u logoru.

SDA ne smije i neće zaboraviti velikog čovjeka, mudrog i umjerenog političara, koji je u zamršenom društvenopolitičkom kontekstu Bosne i Hercegovine uvijek uspijevao iznaći najbolja rješena za svoju državu i svoj narod.

 

(Izvor: sda.ba)

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba