All for Joomla All for Webmasters

Aktuelno

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

OIO SDA Žepče najoštrije osuđuje klevetničke ispade i maliciozne dezinformacije predsjednika SDP Žepče na vlastitom FB profilu, a vezano za nedodjeljivanje „Plakete Općine Žepče za 2020. godinu“ Sportskoj akademiji „Dino“ Žepče.

 

Naime, Odbor za dodjelu javnih priznanja Općine Žepče je na svojoj sjednici od 28.09.2020. godine razmatrao tri pristigla prijedloga za ovu nagradu i to:

 

1. Prijedlog neformalne grupe građana, roditelja i korisnika Sportske akademije „Dino“ Žepče za dodjelu javnog priznanja Sportskoj akademiji „Dino“ Žepče,

 

2. Prijedlog KŠC „Don Bosco“ - Tehnička obrtnička škola za dodjelu javnog priznanja prof. tjelesne i zdravstvene kulture Josipu Klarić,

 

3. Prijedlog KŠC „Don Bosco“ - Opća gimnazija za dodjelu javnog priznanja prof. Hemije Slavici Jukić.

 

Nakon razmatranja pristiglih prijava, Odbor za dodjelu javnih priznanja je jednoglasno odbio sva tri prijedloga, uz obrazloženje da isti u ovom momentu ne zadovoljavaju kriterije predviđene Odlukom o javnim priznanjima općine Žepče.

 

Što se tiče prijedloga pod rednim brojem 1., neispunjavanje kriterija ogleda se u sljedećem: novoizgrađena sportska dvorana još uvijek nema upotrebnu dozvolu niti je zvanično puštena u funkciju, a sam projekat je u početnoj fazi.

 

S obzirom na navedeno, dodjela javnog priznanja Sportskoj akademiji „Dino“ bila bi u koliziji sa Odlukom o javnim priznanjima jer ista podrazumijeva dodjelu priznanja za dostignuća i ostvarene rezultate, a ovdje se radi o projektu koji je još u začetku i objektu koji još uvijek nema upotrebnu dozvolu.

 

Stav OO SDA Žepče i Kluba SDA u OV Žepče je da u potpunosti podržava ovo i slična ulaganja u razvoj naše općine, zahvalan je porodici Preldžić koja nesumnjivo ulaže ogromne napore u podizanju kvalitete života u općini Žepče, smatra da je ovaj prijedlog itekako najozbiljniji od 3 pristigla te uopće ne isključuje mogućnost da isti dobije javno priznanje kad se za to steknu propisani uvjeti.

 

Razlog za javni istup OIO SDA Žepče je taj što činjenicama i argumentima želimo zaustaviti demagogiju lokalnog SDP-a, koji časne sportske radnike i organizacije na jeftin i populistički način želi uvesti na poligon političke borbe.

Mi u tome nismo i nećemo učestvovati.

 

U JEDINSTVU JE SNAGA!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba