Aktuelno

Čestitka u povodu 15. Aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine, i svim građanima, OIO SDA Žepče čestita 15. April – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

 

Armija koja se izrodila iz naroda, je nastala iz potrebe za slobodom i mirom, od odbrambene vojne formacije, brzo je postala odbrambeno-oslobodilačka, u misiji oslobađanja teritorija međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine.

 

Uvijek s ponosom ističemo da je Armija Republike BiH bila odbrambeno-oslobodilačka i antifašistička armija koja je branila sve gradove, sve građane, međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine i one vrijednosti hiljadugodišnjeg života na teritoriju BiH.

 

Ovo je prilika da se na ovaj dan sjetimo riječi našeg predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića: “Vi ste naš odgovor i naša poruka prijateljima i neprijateljima da nema pogodbe kada se radi o opstanku naroda i zemlje!”

 

 

OIO SDA Žepče

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba