Aktuelno

OIO SDA ŽEPČE - SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U povodu pokušaja lokalnog SDP-a da po ko zna koji put spinovanjem na društvenim mrežama obmane javnost, a u vezi sa posljednjim dešavanjima oko plaćanja takse za takozvanu „TVHB“ uz račune za električnu energiju, OIO SDA Žepče podsjeća građane da su vijećnici SDA na sjednici Općinskog vijeća od 26. septembra 2019. godine, kada je na dnevnom redu bila odluka o finansiranju sporne televizije iz općinskog budžeta, demonstrativno napustili sjednicu. 

Tim činom smo jasno i glasno poručili aktuelnoj većini u OV da je donošenje takve odluke u potpunosti nezakonito, a sama odluka u suštini protivna interesima Bošnjaka na području općine Žepče.

OIO SDA Žepče ima apsolutno isti stav vezano i za aktuelno pitanje finansiranja sporne televizije od strane građana uz račune za električnu energiju. Tzv. „TVHB“ nije javni servis, a  EPHZHB nema potrebnu saglasnost Vlade FBiH za naplatu takse uz račune za el. energiju.

Iako su sa navedenim itekako upoznati, SDP-ovi borci za tastaturom su još jednom zloupotrijebili društvene mreže za širenje neistina.

Stoga po ko zna koji put pozivamo građane da ne nasjedaju na laži i dezinformacije i da svaku ovakvu vijest dobro provjere prije nego što je uzmu zdravo za gotovo.

 

OIO SDA Žepče

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba