Aktuelno

Održana Skupština i Svečana akademija u povodu 31. godišnjice SDA Žepče

U nedjelju, 18.07.2021. godine, u kino sali Doma kulture, sa početkom u 18:30 sati, održana je Izvještajna skupština SDA Žepče, te Svečana akademija u povodu 31. godišnjice od osnivanja SDA u Žepču.

U radnom dijelu Skupštine usvojeni su Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj OIO SDA Žepče za 2020. godinu te je usvojen Plan rada za 2021. godinu.

Nakon radnog dijela, upriličena je Svečana akademija, kojoj su prisustvovali visoki uzvanici: Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH, Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK i Nezir Pivić, predsjednik GO SDA Zenica.

Takođe, svojim prisustvom, Svečanu akademiju su uveličali osnivači SDA, članovi porodica šehida, predstavnici udruženja RVI, predstavnici boračkih udruženja, žene pripadnice ARBiH, ratni komandanti, predstavnici Medžlisa IZ Žepče, predstavnici Mjesnih ogranaka, Asocijacije mladih i Organizacije Žene SDA OO Žepče, kao i mnogobrojni članovi i simpatizeri SDA.

Prezentiran je kratki historijat SDA i SDA Žepče od 90-tih godina do danas, sa posebnim akcentom na ulogu SDA u stvaranju nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, organizaciji otpora agresiji, ali i svim političkim borbama koje su uslijedile u poratnom periodu. SDA Žepče, od Osnivačke skupštine 14.07.1990. godine do danas, predstavlja najjaču bošnjačku političku stranku u Žepču koja za cijelo vrijeme svog postojanja artikulira interese Bošnjaka u Žepču, dajući nemjerljiv doprinos miru, sigurnosti i političkoj stabilnosti, što je temelj razvoja multietničke sredine kakva je Žepče.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili Ćazim Huskić i Miralem Galijašević, a posebno emotivno i brojnim aplauzima ispraćeno je bilo obraćanje predsjednika Izetbegovića, koji je čestitao godišnjicu SDA Žepče, prisjetivši se žrtve koju je SDA Žepče podnijela u ratu i poratnom periodu, ali i teških trenutaka iz poplava 2014. godine, kada je prvi od visokih funkcionera posjetio u klizištima stradalo Željezno Polje.

Predsjednica organizacije Žene SDA OO Žepče, dr. Emina Huseinagić, govorila je o radu te organizacije, a zatim je predsjedniku Izetbegoviću uručila simboličan poklon za dr. Sebiju Izetbegović, kao znak bezrezervne podrške Žena SDA Žepče njenom radu u svim oblastima.

Za izniman i dugogodišnji doprinos u napretku i razvoju SDA Žepče, uručene su zahvalnice i plakete Asimu Sinanoviću, Muhamedu Jusufoviću, Salki Hodžiću i Hidajetu Purku. Zahvalnice i plakete našim zaslužnim članovima uručili su lično predsjednici Izetbegović i Galijašević. Prisutnima se, u ime dobitnika, obratio Hidajet Purak, zahvalivši se na priznanju i istakavši da nam je svima obaveza slijediti put rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića.

Program Svečane akademije, vispreno i rječito kao i uvijek, vodila je Asima Nalić.

Za umjetnički performans bili su zaduženi naši umjetnici Lamija Imamović, Semin Smajlović, prof. Nermin Suljić, Bekim Bijedić, Ašir Mehmedović i Samir Efendić koji su prisutne oduševili kako odabirom repertoara, tako i maestralnom izvedbom.

U JEDINSTVU JE SNAGA!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba