Aktuelno

LISTA KANDIDATA ZA LOKALNE IZBORE 2016.GODINE

U sklopu priprema za lokalne izbore 2016. godine, OO SDA Žepče proveo je sve potrebne procedure predviđene Statutom i dodatnim uputstvima Predsjedništva SDA BiH, a vezano za izbor kandidata za načelnika općine Žepče i listu kandidata za Općinsko vijeće Žepče.

Pri izboru kandidata razmatrani su prijedlozi svih stranačkih struktura od Mjesnih ogranaka preko kadrovske komisije pa do Općinskog izvršnog odbora i Općinskog odbora SDA Žepče, koji su donijeli konačnu odluku i potvrdili kandidata za načelnika i listu za OV Žepče.

Listu kandidata karakterišu sljedeće činjenice:

  • 43 % žena,
  • 70 % mladih do 35 godina,
  • 76 % novih na listi (prvi put na listi),
  • 73 % studenata i osoba sa višom i visokom stručnom spremom.



  •  KANDIDAT ZA NAČELNIKA:  KENAN KAHRIMAN



    Kenan Kahriman rođen je 7. augusta 1985. godine u Žepču. Osnovnu školu je završio u Zenici, a gimnaziju u Žepču. Na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao je 2012. godine. Trenutno nastanjen u Žepču.
    Radno iskustvo sticao je u JP Veterinarska stanica Žepče gdje je volontirao i obavio pripravnički staž. Na poslovima doktora veterinarske medicine radio je u tešanjskoj firmi „Madi“ d.o.o. U mjesecu oktobru i novembru 2015. godine boravio je u Grazu u Austriji, gdje je volonterski obavljao praksu u Kleintierzentrum Graz-Sud. U toku studija kao i nakon završetka studija dodatno je pohađao razne kurseve i edukacije, pa je tako u Udruzi poduzetnika i poslodavaca Žepče (UPiP) završio kurs pisanja projekata „Business plan development“, zatim posjeduje i certifikat Razvojne agencije Žepče – „Izrada poslovnog plana-seminar za poduzetnike početnike“. Posjeduje i diplomu Internog audita po ISO 19011, a obuku je stekao kod Agencije ZEOS Lukavac. Radio je i na projektima Omladinske banke, gdje je bio nosilac jednog od projekata. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Nadzornog odbora Razvojne agencije Žepče. Aktivan je i u nevladinom sektoru i trenutno obnaša funkciju zamjenika predsjednika Udruženja „Spektar“ Žepče. Koristi se računarima i govori engleski jezik. Od 2005 godine član je Stranke demokratske akcije - član je MO SDA Žepče



  • LISTA KANDIDATA OO SDA ŽEPČE ZA OPĆINSKO VIJEĆE

      Nosilac liste:  MUHAMED JUSUFOVIĆ

     

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba