Aktuelno

Artiljerijski bataljon 5. Pješadijske brigade OS BiH organizovao iftar u kasarni u Žepču

Dana 15.06.2016. godine u organizaciji Artiljerijskog bataljona 5. Pješadijske brigade OS BiH, a na inicijatvu gosp. Muhameda Jusufovića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče i potpredsjednika OO SDA Žepče, u kasarni Oružanih snaga u Žepču upriličen je iftar za vojnike Oružanih snaga, kolege iz SFOR-a, ali i brojne goste iz civilnog sektora općine Žepče.

Nakon iftara, prisutne je pozdravio i kratko se obratio izvršni oficir - major Damir Alibašić, rekavši da ova kasarna predstavlja Bosnu i Hercegovinu u malom jer su među vojnicima zastupljene sve vjeroispovijesti koje se u Bosni mogu naći. Posebno je naglasio zadovoljstvo saradnjom sa vlastima općine Žepče te istakao značajnu ulogu Oružanih snaga u odbrani od poplava i klizišta 2014. godine.

Među uzvanicima su, pored gosp. Muhameda Jusufovića, bili i  izaslanik glavnog imama Medžlisa IZ Žepče Fadil ef. Imamović, predstavnici Policijske uprave Žepče te mnogi drugi gosti, među kojima i brojni istaknuti članovi Stranke. Druženje u prelijepoj ramazanskoj atmosferi je nastavljeno i nakon iftara.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba