Aktuelno

Čestitka u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 

Historijski značajnog 25. novembra 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, donesena je odluka o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine. Agresija na Bosnu i Hercegovinu, koja je nastupila gotovo pola stoljeća kasnije, nije zaustavila borbu njenih građana za izgradnju slobodne zemlje u kojoj će svi njeni narodi biti ravnopravni.

Ponosni na sve ono što su generacije prije nas učinile na očuvanju naše domovine, sa zahvalnošću se prisjećamo i odajemo počast našim poginulim borcima i izražavamo svoje poštovanje svima onima koji si pridonijeli u borbi za njen opstanak.

Ponovo imamo priliku da se još jednom podsjetimo da je hiljadugodišnji državni kontinuitet Bosne i Hercegovine neupitan i da su za očuvanje državnosti pale mnoge žrtve koje obavezuju, ne samo na sjećanje i zahvalnost, već i na čuvanje slobode i demokratskih vrjednosti, na izgradnju zemlje u kojoj je ugodno živjeti, u kojoj se ostaje, koja se voli i kojm se ponosi.

S tim u vezi, svim Bosancima i Hercegovcima, istinskim patriotama, građanima u zemlji i inostranstvu, upućujemo iskrene čestitke povodom 25. Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Posebne čestitke upućujemo i našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH, kao i porodicama onih koji danas više nisu s nama, koji su svoje živote dali za prosperitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

 

OIO SDA Žepče

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos