Aktuelno

U nedjelju održana Skupština OO SDA Žepče

U nedjelju, 12.03.2023. godine, u Sali Općinskog vijeća Žepče sa početkom u 10:00 sati, održana je Redovna izvještajna Skupština OO SDA Žepče. 

Skupštini je prisustvovalo 35 delegata iz svih Mjesnih ogranaka, a u radno predjsedništvo izabrani su Nurđehan Šahinović, predsjednik te dr. Emina Huseinagić i Suvad Hadžić, članovi.

Izvještaj o radu OO SDA Žepče za 2022. godinu prezentirao je predsjednik Ćazim Huskić. Predsjednik Huskić je istakao da je izvještaj iznimno obiman jer se u prethodnoj godini, koja je bila i izborna, doista mnogo uradilo. Predsjednik se zahvalio predsjednicima Mjesnih ogranaka, predsjednicima asocijacije Žene SDA i Asocijacije mladih, vijećnicima u OV Žepče te direktorima javnih ustanova na velikom trudu i odličnoj saradnji u realizaciji provedenih aktivnosti. Kako SDA poseban akcenat stavlja na obilježavanje značajnih datuma, tužno je kad se na ovim manifestacijama, koje su doista dobro organizovane, pojavi mali broj učesnika i to je nešto na čemu treba kontinuirano raditi. Predsjednik je posebno pohvalio organizaciju Dana Armije RBiH, s obzirom da je prošlogodišnja centralna manifestacija za Zeničko-dobojski kanton održana u Žepču. Predsjednik se osvrnuo na odlične izborne rezultate OO SDA Žepče, te se zahvalio svima koji su tome doprinijeli. Politička situacija u BiH je iznimno teška i moramo biti jedinstveni kako bismo amortizirali sve udare na našu domovinu. Izvještaj o radu je jednoglasno usvojen.

Nakon Izvještaja o radu, prezentiran je i Plan rada za 2023. godinu koji je takođe obiman i sadržajan, ali s obzirom na činjenicu da su nosioci planiranih aktivnosti pažljivo birani, izvjesno je da će i realizacija plana biti uspješna. Plan rada također je jednoglasno usvojen.

 

U JEDINSTVU JE SNAGA!

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos