Aktuelno

Održan 8. Kongres Stranke demokratske akcije

U subotu, 14.10.2023. godine, u dvorani „Zetra“ u Sarajevu, održan je 8. Kongres Stranke demokratske akcije na kom su birani predsjednik i potpredsjednici Stranke te članovi Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora.

Pored 1285 delegata sa pravom glasa, Kongresu su prisustvovali i brojni gosti i uzvanici poput predstavnika stranke AK Party iz Turske, ambasadori Republike Turske, Palestine, Kine, Azerbejdžana, kao i predstavnici brojnih bosanskohercegovačkih stranaka.

Na Kongresu je pročitano pismo podrške predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji je podsjetio na ulogu prvog predsjednika SDA rahm. Alije Izetbegovića i Stranke demokratske akcije u zaštiti prava Bošnjaka i muslimana i uspostavljanju države Bosne i Hercegovine na čvrstim temeljima.

Za predsjednika Stranke ponovno je izabran Bakir Izetbegović, a za potpredsjednike: Mirsad Mujić, Ramiz Salkić, Fadil Novalić, Mirsad Zaimović, Edin Ramić, Muamer Zukić, Šerif Špago, Aida Obuća i Haris Zahiragić.

Ispred OIO SDA Žepče delegati na Kongresu su bili vijećnici u Općinskom vijeću Žepče: Emina Huseinagić, Helmedin Kulašin, Edin Badnjar, Nermin Bečić, Mehmed Krehmić, Haso Mandžuka i Edin Šišić, Asima Nalić ispred KO SDA ZDK te Nurđehan Šahinović, Ibrahim Badnjar, Ernad Hadžić i Sadžid Jusufović.

 

U jedinstvu je snaga!

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos