Aktuelno

SUVAD HADŽIĆ KANDIDAT OO SDA ŽEPČE ZA NAČELNIKA OPĆINE ŽEPČE

Općinski odbor SDA Žepče objavljuje da je kandidat za načelnika Općine Žepče na predstojećim Lokalnim izborima ispred OO SDA Žepče Suvad Hadžić.

 

Suvad Hadžić rođen je 27.08.1969. godine u Željeznom Polju, općina Žepče.


Po profesiji je prosvjetni radnik - profesor razredne nastave, pisac, otac troje djece.


U vrijeme agresije na BiH bio je pripadnik Armije BiH i jedinica MUP-a BiH.


Od 1996. godine zaposlen je u OŠ “Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju kao profesor razredne nastave. U istoj školi je od 2010. do 2018. godine obavljao poslove direktora škole, a od 2018. do 2022. godine poslove pomoćnika direktora škole.


Od 2002. do 2004. godine obavljao je poslove Pomoćnika načelnika za socijalnu politiku izbjegla i raseljena lica u općini Žepče.

 

U periodu 2000.-2008. bio je vijećnik u Općinskom vijeću Žepče i predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću.


Autor je tri književna djela koja su posvećena jačanju ljubavi prema domovini. Knjige „U kljunu zelene ptice“, „Bejat“ i „Derman“ na poseban način čuvaju sjećanje na najbolje sinove naše domovine i jačaju ljubav prema jedinoj nam BiH. Knjiga „Bejat“ prevedena je na turski i engleski jezik.


U oblasti kulture 2003. godine obnovio je rad BZK „Preporod“ Žepče, a Društvo i danas uspješno djeluje na području općine Žepče i šire.


Iskustva u oblasti privrede stekao je višegodišnjim statusom prokuriste u suvlasničkim poslovima kompanije „Natural Food“ povezane sa „Nordik Food“ grupacijom, u vremenu 2012.-2017. godina.


U oblasti poljoprivrede začetnik je mnogih uspješnih projekata organizovanja poljoprivrednika od 2001.godine do danas.


Član je tima u projektu „Zdravstveno osiguranje za sve“ u FBiH koji implementira Njemačka organizacija „Pharos Stuttgart“ sa sjedištem u Sarajevu.


Trenutno je direktor Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju i suvlasnik malog porodičnog biznisa u oblasti prerade voća i povrća.


Zbog prethodno stečenih znanja i iskustava u potpunosti razumije kako funkcioniše općinska administracija. Spreman je unaprijediti i osavremniti rad općinske administracije primjenom savremenih tehnologija. Smatra da općina prije svega mora da brine o osnovnim potrebama svojih stanovnika, mora biti transparentna i pravedna prema svakome ko zatraži njenu pomoć i podršku.


Temelj svoga djelovanja vidi u podizanju nivoa zaštite zdravlja ljudi kroz bolju i efikasniju infrastrukturu u zdravstvu.

 

Obrazovanje i kreiranje obrazovanja prema potrebama tržišta je imperativ!

 

Privlačenje stranih i domaćih investitora, s posebnim akcentom na našu brojnu dijasporu, te olakšavanje administrativnih procedura pri registraciji privrednih subjekata, temelj su razvoja uspješne lokalne zajednice. Poljoprivreda i turizam su dvije zapostavljene grane koje imaju odlične predispozicije u našoj općini. Veliko iskustvo u privlačenju investitora naš kandidat planira iskoristiti za približavanje interesa javne uprave i privatnog sektora.

 

Suvad Hadžić će biti načelnik svih građanki i građana općine Žepče.

 


Jer, promjena je obaveza!

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos