Aktuelno

SDA Žepče startala sa kampanjom jedinstveno i snažno! (foto + video)

U nedjelju, 04.09.2016. godine, u kino Sali Doma kulture Žepče, održana je Svečana akademija povodom 26 godina postojanja SDA Žepče, kao i prvi predizborni skup na kom je Stranka predstavila svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore.

Kampanja nije mogla bolje započeti – u prepunoj Sali Doma kulture, pred više od 400 gostiju, članova i simpatizera koje je stranka uspjela okupiti bez posebnog plakatiranja i obavještavanja, izveden je program koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U dijelu Svečane akademije povodom proslave 26 godina postojanja SDA Žepče, prisutnima su se obratili gosp. Ćazim Huskić, predsjednik OO SDA Žepče i gosp. Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK i premijer ZDK.

Zahvalnice za doprinos u radu Stranke dobili su: Jusufović Safet, Odobašić Salih, Badnjar Ibrahim, Mujić Hasid, Hodžić Edib, Ahmetović Mustafa, Šehić Edin, Ajan Armin, Krehmić Ramo, Mujić Muhamed, Derlić Mirhet, Hadžić Suvad i Ramo ef. Hodžić. Plaketa za poseban doprinos uručena je Izetu ef. Efendiću, glavnom imamu MIZ Žepče.

Nakon toga, uz spektakularne scenske i muzičke efekte, predstavljeni su svi kandidati za OV Žepče na predstojećim lokalnim izborima. Gosp. Muhamed Jusufović, predsjedavajući OV Žepče i nosilac liste za predstojeće izbore, predstavio je izborni slogan SDA Žepče:
T – Tradicija
I – Iskustvo
M – mladost,
naglasivši da ovaj slogan najbolje opisuje listu SDA koju čini TIM ljudi koji dišu za iste ideale, čuvaju bošnjačku tradiciju, a istovremeno čine spoj iskustva i mladosti, što je garant ubjedljive pobjede na predstojećim izborima.

Vrhunac euforije nastupio je u trenutku kad je na scenu izašao gosp. Kenan Kahriman, kandidat za načelnika Općine Žepče. Njegov inspirativan govor ispraćen je dugotrajnim aplauzom, a zatim je cijela sala, skupa sa kandidatima, uz buru emocija, pjevala pjesmu „Da te nije Alija“, posvećenu našem prvom predsjedniku.

Cjelovečernji program je vodila gđa Asima Nalić, predsjednica Asocijacije žena OO SDA Žepče, a u umjetničkom dijelu su nastupili: Semin Smajlović, glumac, Arif Odobašić, pjesnik, te žepački muzičari: Ašir Mehmedović, Jasmin Čolić i Bekim Bijedić.

SDA Žepče je ovim pokazala svoju snagu i premoć u odnosu na sve ostale političke opcije u Žepču, a, uz Božiju pomoć, isto će uraditi i 02. oktobra.

U JEDINSTVU JE SNAGA!!!

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba