Aktuelno

OO SDA Žepče: Čestitka vjernicima u povodu nastupajućeg Kurban bajrama

U povodu najvećeg muslimanskog praznika – Kurban bajrama, Općinski odbor SDA Žepče svim muslimanima upućuje najiskrenije čestitke u želji da ove dane provedu u radosti, veselju i u okruženju svojih najmilijih.

Kurban bajram predstavlja najvažniji vjerski praznik koji muslimani širom svijeta obilježavaju prinošenjem žrtve - kurbana, te dijeljenjem kurbanskog mesa siromašnim, rodbini, prijateljima i komšijama.

Isto tako, značaj Kurban bajrama se ogleda i u danima boravka nekoliko miliona muslimana u Mekki i Medini, s ciljem izvršavanja jedne od pet svetih dužnosti svakog muslimana - hadža.

Poštujući vlastita vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, posebno ističemo da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put opstanka i zajedničkog života u Žepču i Bosni i Hercegovini.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
OO SDA Žepče

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba