Aktuelno

Licemjerje lokalne opozicije

 

Poznato je kako i na koji način lokalni SDP već duži vremenski period provodi sistematski i uglavnom neargumentovani linč nad ljudima koji voljom građana obnašaju vlast u općini Žepče. Takođe je poznato da OO SDA Žepče ne odgovara na takve provokacije jer su iste ispod svakog nivoa političke etike i korektnosti.

 

Međutim, posljednji događaji koji se vežu za prijedlog povećanja paušala općinskim vijećnicima, itekako zaslužuju reakciju.

Naime, poznato je da je Općinski načelnik Mato Zovko Općinskom vijeću podnio prijedlog za povećanje vijećničkih paušala sa 150,00 na 250,00 KM, obrazloživši isti činjenicom da je paušal žepačkih vijećnika među najnižim u cijeloj BIH te da je kao takav usvojen kad je budžet Općine iznosio cca 4 miliona KM, a da danas isti iznosi oko 7 miliona KM.

Takođe je poznato da je povodom ovog prijedloga SDP Žepče putem lokalnih medija izdao saopštenje za javnost u kom se isti žestoko kritikuje, a građani se pozivaju da, citiramo: „zajednički prisustvujemo sjednici i svjedočimo kolektivnom pljačkanju vlastitog naroda“. 

Međutim, kad je navedeni prijedlog uvršten u Dnevni red treće sjednice Općinskog vijeća od 26.01.2017. godine, na površinu je isplivalo svo licemjerje SDP-ove politike.

Naime, pored prijedloga Općinskog načelnika, vijećnik Nijaz Derlić (ASDA) je na samoj sjednici Vijeća predložio da se vijećnički paušal poveća za 200,00 KM te da tako njegov iznos bude 350,00 KM.

Uslijedilo je glasanje prilikom kojeg je predsjednik kluba SDP-a,  Mehinagić dr. Kemal, glasao upravo za Derlićev prijedlog (dok je pri glasanju za prvi prijedlog bio suzdržan).

 

Postavlja se pitanje dokad žepački SDP planira javnosti prezentovati jedno, a u praksi provoditi drugo i da li su uopće svjesni činjenice da ih populizam u medijskim istupima, a nerad, neozbiljnost i destrukcija kad su u pitanju djela, upravo i drže daleko od izbornog rezultata o kojem godinama sanjaju?

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba