Aktuelno

U petak, 15.04.2014. godine,  u organizaciji bošnjačkih boračkih udruženja Općine Žepče svečano je obilježen  "15. April - Dan Armije RBiH".  Po prvi put od završetka rata predstavnici boračkih udruženja su u proteklim danima obišli sva mjesna spomen-obilježja i šehidska mezarja na području opštine Žepče te polaganjem cvijeća i vijenaca i učenjem fatihe odali počast svim poginulim borcima Armije RBiH.

Damir Mašić, predsjednik Asocijacije mladih MO SDA Begov Han, uspješno je završio dvogodišnju edukaciju na Političkoj akademiji SDA Zenica (3. Generacija).

Politička akademija SDA je program političkog obrazovanja i osposobljavanja za mlade lidere  iz politike, privatnog sektora, javne uprave, civilnog društva i medija, kako iz BiH, tako i regiona i svijeta. Cilj je doprinijeti kvaliteti političkih procesa u Bosni i Hercegovini kroz političko obrazovanje vrhunskih kadrova i njihovo motiviranje za političko i društveno djelovanje, razvijanje demokratske političke kulture među vrhunskim mladim kadrovima te poticanje dijaloga i saradnje među njima na pitanjima od općeg društvenog interesa.

U kakanjskoj oazi domoljublja i bosnoljublja 6.aprila 2016.godine dostojanstveno su dočekani dobitnici najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” ZDK. Kaknju je pripala čast da bude domaćin tradicionalnog druženja nosilaca najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Zeničko-dobojskog kantona.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba