Aktuelno

U subotu, 14.09.2019. godine, u sportskoj dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), održan je Sedmi kongres Stranke demokratske akcije, na kojem je učestvovalo 1340 delegata. Na samom početku Kongresa, delegatima i gostima se obratio Predsjednika SDA Bakir Izetbegović, koji je podnio Izvještaj o radu Stranke između dva Kongresa, a koji u cjelosti prenosimo u nastavku.

Ovih dana muslimani širom svijeta prisjećaju se događaja hidžre (seobe) Muhameda a.s. sa svojim vjernicima iz Meke u Medinu. Bila je to seoba iz nužde, a u svrhu očuvanja Božanske poruke i implementacije Božje riječi na Zemlji.

 

Taj događaj muslimani su uzeli za početak računanja svoga kalendara i na taj način izrazili spremnost da im taj događaj bude trajna inspiracija u čuvanju vjerskih propisa i Božanske riječi.

Povodom Nove hidžretske 1441. godine, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke, sretnu i berićetnu Novu hidžretsku godinu.

OO SDA Žepče

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba