Aktuelno

Dva dana nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), i mjesec i pol uoči Kongresa, predsjednik vodeće bošnjačke stranke Bakir Izetbegović dao je intervju za Radiosarajevo.ba. U nastavku pročitajte šta je predsjednik najjače političke stranke u BiH rekao o političkoj krizi, neformiranju vlasti, odnosima sa SNSD-om, „hemiji“ sa HDZ-om, predstojećem Kongresu SDA, te šta će on donijeti i tome da li se boji reakcije nezadovoljnika.

Nakon višemjesečnog zastoja, pokrenuti su pregovori, za sada između SDA i HDZ-a BiH o nastavku formiranja vlasti u BiH. Šta je najviše doprinijelo „otkočivanju“ pregovora i može li BiH u ovoj godini uopće dobiti vlast s obzirom na suprotstavljene stavove kako SDA i SNSD-a u vezi s Godišnjim nacionalnim planom, tako i SDA i HDZ-a u vezi s nekim drugim pitanjima poput Izbornog zakona?

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba