Kurban-bajram obilježit ćemo namazom i kurbanom. Naše džamije će biti pune vjernika, a srca iskrene radosti. Kurban je prilika da osvijestimo da i naš životni put zahtijeva odricanje i žrtvu.

Svaka duša ostvaruje svoju plemenitost kroz vjeru koja propisima čovjeka drži u krugu ljubavi, otvorenosti i humanosti prema svima. Božiji propisi su podsjetnici svakom čovjeku vjerniku da ne izlazi iz svoje prirode i da bude spreman ispoštovati preuzeto obećanje, te da za opće dobro prinese žrtvu.

Među tim podsjetnicima je Kurban-bajram, radost žrtvovanja.

Jedino snaga zajedništva i zajedničke žrtve nas može povesti pravim putem.

Tim povodom, OO SDA Žepče svim muslimanima upućuje najiskrenije čestitke u želji da ove dane provedu u radosti, veselju i u okruženju svojih najmilijih.

U povodu 15. Aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 32. godišnjice njenog  formiranja,  upućujemo najiskrenije čestitke svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih branilaca, ratnim vojnim invalidima, demobiliziranim braniocima i svim patriotima koji su stali u u odbranu naše domovine.

Općinski odbor SDA Žepče svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti želi sretne predstojeće Uskršnje praznike, sa željom da ih dočekaju u dobrom zdravlju i blagostanju, u krugu svojih najmilijih.

OO SDA Žepče

Page 1 of 35

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos