Dana 16.10.2019. delegacije Asocijacije mladih SDA Žepče i OO Mladeži HDZ BIH Žepče posjetile su štićenike Dnevnoga centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama. Tom prilikom upoznali se s njihovim radom i djelovanjem te im uručili opremu i materijal neophodan za rad u vrijednosti 1.000 KM.

Izetbegović najavljuje da će SDA u decembru, na godišnjicu formiranja "šestorke", podvući liniju.

U sedmici za nama je navršena i godišnjica od održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini, a izvršna vlast na državnom i federalnom nivou još nije formirana. Pitanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) ostaje prepreka za novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, iako postoje naznake i najave mogućih iskoraka po tom pitanju.

 

O tim naznakama i najavama smo, između ostalog, razgovarali sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, koji je u intervjuu za Faktor govorio i o formiranju federalne vlasti, mogućoj rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, te o odnosima sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

S obzirom na činjenicu da su na pojedinim portalima objavljene gnusne laži na račun Predsjedavajućeg OV Žepče gosp. Muhameda Jusufovića i svih vijećnika ispred SDA u Općinskom vijeću Žepče, a samim tim i cijelog OIO SDA Žepče, a u svjetlu najnovijih zbivanja u povodu inicijative lokalnog HDZ-a o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava nad tzv. „RTV Herceg-Bosne“, OIO SDA Žepče, u svrhu  sprečavanja dezavuisanja javnosti i širenja neistina, obavještava javnost o sljedećem:

Page 1 of 26

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba