S obzirom na činjenicu da su na pojedinim portalima objavljene gnusne laži na račun Predsjedavajućeg OV Žepče gosp. Muhameda Jusufovića i svih vijećnika ispred SDA u Općinskom vijeću Žepče, a samim tim i cijelog OIO SDA Žepče, a u svjetlu najnovijih zbivanja u povodu inicijative lokalnog HDZ-a o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava nad tzv. „RTV Herceg-Bosne“, OIO SDA Žepče, u svrhu  sprečavanja dezavuisanja javnosti i širenja neistina, obavještava javnost o sljedećem:

Predsjedavajući Doma naroda Par­lamentarne skupštine Bosne i Her­cegovine Bakir Izetbegović prošle je subote na 7. kongresu SDA jed­noglasno ponovo izabran za predsjednika najveće bosanskohercegovačke stranke. No, ništa u vezi sa SDA ne prolazi, a da ne bude popraćeno mnoštvom komentara, što je ujedno i ponajbolji dokaz koliko je ova stranka utjecajna i koliko se njezini potezi budno prate. U intervjuu za Stav predsjed­nik SDA komentira reakcije srpske politike na Programsku deklaraciju SDA, govori o jačanju separatističkih politika i Republici BiH kao dugoročnom cilju, pomlađivanju stranke, optužbama za dinastizaciju, o mo­gućnostima koje čekaju građane BiH uko­liko se nadvlada kriza…

U subotu, 14.09.2019. godine, u sportskoj dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), održan je Sedmi kongres Stranke demokratske akcije, na kojem je učestvovalo 1340 delegata. Na samom početku Kongresa, delegatima i gostima se obratio Predsjednika SDA Bakir Izetbegović, koji je podnio Izvještaj o radu Stranke između dva Kongresa, a koji u cjelosti prenosimo u nastavku.

Ovih dana muslimani širom svijeta prisjećaju se događaja hidžre (seobe) Muhameda a.s. sa svojim vjernicima iz Meke u Medinu. Bila je to seoba iz nužde, a u svrhu očuvanja Božanske poruke i implementacije Božje riječi na Zemlji.

 

Taj događaj muslimani su uzeli za početak računanja svoga kalendara i na taj način izrazili spremnost da im taj događaj bude trajna inspiracija u čuvanju vjerskih propisa i Božanske riječi.

Povodom Nove hidžretske 1441. godine, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke, sretnu i berićetnu Novu hidžretsku godinu.

OO SDA Žepče

Dva dana nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), i mjesec i pol uoči Kongresa, predsjednik vodeće bošnjačke stranke Bakir Izetbegović dao je intervju za Radiosarajevo.ba. U nastavku pročitajte šta je predsjednik najjače političke stranke u BiH rekao o političkoj krizi, neformiranju vlasti, odnosima sa SNSD-om, „hemiji“ sa HDZ-om, predstojećem Kongresu SDA, te šta će on donijeti i tome da li se boji reakcije nezadovoljnika.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba