Još od 1948. godine, 07. April se obilježava kao Svjetski dan zdravlja, Odlukom skupštine Svjetske zdravstvene organizacije. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Od 15. do 17. marta 2019. godine Asocijacija „Fatma“ za svoje članice je organizovala ekskurziju u Italiju.

Na putovanje je išlo 150 žena iz cijele BiH, a među njima i 8 članica Asocijacije „Fatma“ Žepče. Uz podršku stručnog vodiča, organizovan je obilazak historijskih znamenitosti gradova Lido Di Jesolo, Venecija i Trst.

Doprinos  koji  žene  daju  razvoju  našeg  društva  i  izgradnji  stabilnije  zajednice  je  nemjerljiv. Mnogo je razloga zbog kojih žene zaslužuju više pažnje, ali i mogućnosti da se ostvare i dokažu.

Nastupajući praznik, Međunarodni Dan žena, 8.Mart, simbol je borbe žena za ravnopravnost i osnovna ljudska prava.

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba