Nakon višemjesečnog zastoja, pokrenuti su pregovori, za sada između SDA i HDZ-a BiH o nastavku formiranja vlasti u BiH. Šta je najviše doprinijelo „otkočivanju“ pregovora i može li BiH u ovoj godini uopće dobiti vlast s obzirom na suprotstavljene stavove kako SDA i SNSD-a u vezi s Godišnjim nacionalnim planom, tako i SDA i HDZ-a u vezi s nekim drugim pitanjima poput Izbornog zakona?

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u opsežnom intervjuu Faktoru, između ostalog, govorio je i o razlozima zbog kojih još nije formirana vlast na federalnom i državnom nivou, koliko je za to “kriva” SDA, kao i Dodikovom aktueliziranju pitanja granice između Srbije i BiH. Izetbegović je također pojasnio i kako funkcionira saradnja SDA sa SBB-om i DF-om,  osvrnuo se na odnos  dijela predstavnika međunarodne zajednice koji su pokušavali SDA izbaciti iz vlasti, nužnosti donošenja zakona o zabrani negiranja genocida i glorifikacije zločina i zločinaca, te prognozirao do kada će opstati trenutna vlast u Kantonu Sarajevo.

Prvu zvaničnu, svečano-radnu posjetu predsjedavajućem Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazimu Huskiću, 17.06.2019. godine, upriličili su načelnik općine Žepče, Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče, Muhamed Jusufović.

 

U subotu, 15.06.2019. godine, u organizaciji Asocijacije FATMA i Udruženja „Spektar“, Dr. Emir O. Filipović sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu održao je predavanje na temu „Novi pogledi na prošlost srednjovjekovne Bosne“. U sali OV Žepče, profesor Filipović je, uz video projekcije, predstavio brojne zapise i ornamente na kojima se spominje ime Bosne u ranom srednjem vijeku.

Općinski odbor SDA Žepče u povodu Ramazanskog bajrama upućuje iskrene čestitke svim muslimankama i muslimanima, sa dovom Uzvišenom Allahu dž.š. da ukabuli post i ramazanske ibadete, te da ove mubarek dane provedu sa svojim najmilijim u zajedničkoj sreći, zdravlju i dobrom raspoloženju.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

OO SDA Žepče

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba