All for Joomla All for Webmasters

U subotu, 25.06.2016. godine,  Asocijacija mladih i Asocijacija žena SDA Žepče zajednički su organizovali iftar za oko sedamdeset članova tih asocijacija i goste. U prekrasnom ambijentu restorana „Hayat“ u Donjoj Golubinoj, uz razgovor, razmjenu ideja i u srdačnoj atmosferi, okupljeni su se družili do kasno u noć.

Dana 22.06. u prostorijama Stranke upriličen je sastanak na kom su prisustvovali svi kandidati SDA sa Liste za Općinsko vijeće Žepče i kandidat za načelnika gosp. Kenan Kahriman. Svi kandidati su potpisali izjave koje su dio zakonske predizborne procedure i koje se dostavljaju Općinskoj izbornoj komisiji.

Dana 15.06.2016. godine u organizaciji Artiljerijskog bataljona 5. Pješadijske brigade OS BiH, a na inicijatvu gosp. Muhameda Jusufovića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče i potpredsjednika OO SDA Žepče, u kasarni Oružanih snaga u Žepču upriličen je iftar za vojnike Oružanih snaga, kolege iz SFOR-a, ali i brojne goste iz civilnog sektora općine Žepče.

U organizaciji Odbora za edukaciju pri KO AŽ SDA ZDK, AM SDA Žepče i AŽ SDA Žepče u subotu, 04.06.2016. godine, održana je radionica edukativnog karaktera za maturante, buduće brucoše. Cilj radionice bio je približiti maturantima proces studiranja i upoznati ih s obavezama koje im slijede.

U organizaciji Asocijacije mladih SDA Tešanj, 29.05.2016. godine organizovana je Sportska olimpijada na kojoj su, između ostalih, učešće uzeli i članovi AM SDA Žepče. Naši takmičari su nastupili u tri discipline: nogomet, streljaštvo i stoni tenis, a najbolji rezultat je ostvario Muhamed Mehmedović, koji je zauzeo prvo mjesto na takmičenju stonotenisera. Čestitamo!

Danas, 31.05.2016. u organizaciji Asocijacije mladih SDA Žepče obilježena je godišnjica stradanja civila u Prijedoru 92'-95'. Tim povodom članovi AM SDA dijelili bijele trakice i vezali ih građanima Žepča oko ruke, a u isto vrijeme su postavljene 102 bijele zastavice u znak sjećanja 102 ubijene djece ispred žepačkog Doma kulture.

U organizaciji boračkih udruženja općine Žepče, dana 28.05.2016. godine, obilježena je 24-ta godišnjica od oslobođenja vojnog objekta na planini Mahnjača. Protokol obilježavanja se odvijao na sljedeći način: postrojavanje u Mjestovoj Ravni, izlazak na planinu Mahnjaču, historijski čas čiji je uvodničar bio gosp. Šefik Zvekić, a glavni predavač general Džemal Merdan koji je objasnio važnost i ulogu oslobođenja vojnog objekta na Mahnjači kako za Željezno Polje, tako i za cijelu zeničku regiju.

Dana 27.05.2016. godine održana je svečana sjednica Mjesne zajednice Željezno Polje. Predsjednik MZ Amer Ahmić obratio se prisutnima pri čemu je posebno naglasio uspješne infrastrukturne projekte koji su se realizovali u protekloj godini, a posebno se zahvalio općinskim i višim nivoima vlasti na podršci u implementaciji istih.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba