Iako se predstavljaju kao stranke koje okupljaju i nastoje pridobiti naklonost građana svih nacionalnosti i sa svih dijelova BiH, činjenica je da su stranke koje čine Bh. blok svoje kandidate za načelnike ponudili gotovo isključivo u sredinama u kojima su većina Bošnjaci.

U petak, 01.02.2019. godine, sa početkom u 19 sati, u prepunom holu OŠ „Abdul Vehab Ilhamija“ u Željeznom Polju, u organizaciji Asocijacije mladiH SDA MO Željezno Polje, održano je predavanje čiji su uvaženi gosti - predavači bili Nezim ef. Halilović Muderris i general Armije Republike BiH Sakib Mahmuljin.

U Zeničko-dobojskom kantonu desio se veliki prevrat na političkoj sceni. Koalicija predvođena SDP-om još u prošli ponedjeljak ostala je bez većine u Skupštini ZDK, a nakon samo četiri dana SDA je objavila da je obavila razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima, koji su bili uspješni. Miralem Galijašević, predsjednik SDA ZDK i aktuelni premijer u ZDK, potvrdio je za Vijesti.ba da je SDA okupila novu većinu u ovom kantonu.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba