Skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu ove sedmice zvanično je započela pregovore o raspodjeli pozicija u izvršnoj vlasti, ali je već prvi sastanak nagovijestio da je koalicija, koju čine SDP, DF, NS, NB, SBB, A-SDA, SBiH i jedan nezavisni poslanik, pred velikim ispitom.

Od Vučića, a kasnije i Dodika, čuo sam besmislenu, ali vrlo opasnu tezu da je moj plan da “Bošnjaci prvo savladaju Hrvate u BiH, a zatim i Srbe”. Nakon moje reakcije, Vučić se izvinio, ali izgleda da nije promijenio mišljenje – kazao je, između ostalog, Bakir Izetbegović u intervjuu za Faktor.

Historijski značajnog 25. novembra 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, donesena je odluka o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine. Agresija na Bosnu i Hercegovinu, koja je nastupila gotovo pola stoljeća kasnije, nije zaustavila borbu njenih građana za izgradnju slobodne zemlje u kojoj će svi njeni narodi biti ravnopravni.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba