Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u intervjuu za Faktor je govorio o rekordnom budžetu za ovu godinu, te da li ga je iznenadilo što je za mandata ove vlade prvi put prijedlog pao u Parlamentu. Osvrnuo se na povećanje penzija kod redovnog usklađivanja kazavši da će ono biti značajno, te dodao da je osiguran novac i za vanredno povećanje. Odgovorio nam je i da li će Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" biti obuhvaćena finansijskom konsolidacijom zdravstvenih ustanova i čija odluka u tom segmentu je presudna. Premijera smo pitali šta Vlada FBiH planira poduzeti u vezi sa rastom cijena na našem tržištu, pogotovo hrane.

Juče, 02.12.2021. godine, četvrtak, sa početkom u 18:00 sati, u Sali OV Žepče, a u organizaciji OIO SDA Žepče, održana je tribina pod nazivom „Za jaču Bosnu i Hercegovinu“. Tribina se realizira u skladu sa Zaključcima Predsjedništva Stranke demokratske akcije, a cilj je posjeta članova predsjedništva SDA svim općinskim organizacijama da bi članstvo „na terenu“ dobilo tačne i jasne informacije, ali i da bi se razmijenile ideje i mišljenja vezano za aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji.

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba