All for Joomla All for Webmasters

Prvu zvaničnu, svečano-radnu posjetu predsjedavajućem Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazimu Huskiću, 17.06.2019. godine, upriličili su načelnik općine Žepče, Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče, Muhamed Jusufović.

U subotu, 15.06.2019. godine, u organizaciji Asocijacije FATMA i Udruženja „Spektar“, Dr. Emir O. Filipović sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu održao je predavanje na temu „Novi pogledi na prošlost srednjovjekovne Bosne“. U sali OV Žepče, profesor Filipović je, uz video projekcije, predstavio brojne zapise i ornamente na kojima se spominje ime Bosne u ranom srednjem vijeku.

Općinski odbor SDA Žepče u povodu Ramazanskog bajrama upućuje iskrene čestitke svim muslimankama i muslimanima, sa dovom Uzvišenom Allahu dž.š. da ukabuli post i ramazanske ibadete, te da ove mubarek dane provedu sa svojim najmilijim u zajedničkoj sreći, zdravlju i dobrom raspoloženju.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

OO SDA Žepče

U povodu 29. godišnjice od osnivanja SDA, u Sarajevu je u nedjelju, 26.05.2019. godine, održana Svečana sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije. Svim članovima i simpatizerima čestitamo godišnjicu Stranke, a u nastavku pročitajte obraćanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića sa Svečane sjednice GO.

Povodom treće godišnjice od smrti gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića, Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" organizirao je iftar za više od 1.500 postača i građana Zenice.

Građani Zenice, gradski vijećnici, zastupnici i ministri kantona, vrh Stranke demokratske akcije BiH na čelu s Bakirom Izetbegovićem te brojne druge zvanice, okupile su se danas u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" kako bi se prisjetili gradonačelnika Husejina Smajlovića, a ujedno obilježili i 17. noć ramazana koja se obilježava kao noć pobjede na Bedru.

Prisutnima su se nakon iftara obratili predsjednik SDA Zenica Nezir Pivić koji je kazao da je arena u kojoj je večeras održan iftar samo jedan od projekata po kojim se svaki građanin Zenice prisjeća Husejina Smajlovića te da će se potruditi da ovakva druženja postanu tradicija.

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, kazao je da je Smajlović bio vizionar koji je znao kako voditi grad te dodao da SDA neće iznevjeriti građane BiH.

"SDA i ja vas nećemo iznevjeriti. Mi ćemo uporno i ustrajno nastaviti realizaciju našeg programa za cjelovitu BiH, za naš narod i svakog čovjeka bez obzira kojoj naciji i vjeri pripada. Od izbora do danas, bilo je brojnih nasrtaja na temelje i vrijednosti ove zemlje, ali dok smo živi borit ćemo se za cjelovitu BiH svih naroda. Neka znaju ovi koji imaju retrogradne politike i odnose prema BiH da nikada neće uspjeti. Ova zemlja je jača od svih njih. Pod vodstvom Alije Izetbegovića ova zemlja je nadigrala i mnogo veće igrače", izjavio je Džaferović te sve građane BiH zamolio za brigu o povratnicima.

Večerašnjem iftaru prisustvovao je i Bakir Izetbegović koji je kazao da je Smajlović bio najbolji gradonačelnik u BiH koji je bio obični čovjek koji je ličio na svoj narod. 

Program su ilahijama uljepšale članice Hora Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica.

(Izvor: klix.ba)

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba