Aktuelno

Održani radni sastanci KO AM SDA sa OO AM SDA Žepče, Usora i Zavidovići

U ponedjeljak, 23.10.2017. godine, održani su radni sastanci KO AM SDA sa OO AM SDA Zepče, Usora i Zavidovići.

Predsjednik Povjereništva KO AM SDA ZDK dr.sc. Sedad Dedić je, zajedno sa saradnicima, održao radne sastanke sa OO AM SDA Zepče, Usora i Zavidovići u cilju analize i unapređenja rada ovih općinskih odbora. Na radnim sastancima ukratko je analiziran dosadašnji rad ovih OO AM SDA. Kroz razgovor sa predsjednikom AM SDA Žepče Mehmedom Krehmićem, AM SDA Usora Aminom Spahić i AM SDA Zavidovići Belminom Avdičevićem, definisani su problemi i prednosti u radu ovih OO AM SDA te su dogovoreni budući koraci i projekti koje će biti korisni i za KO AM SDA ZDK i navedene općinske odbore.

Također, KO AM SDA ZDK je prisustvovao podjeli paketa u vidu ruksaka i svog potrebnog školskog pribora za školovanje djece povratnika i socijalno ugroženih u Usori. Predsjednik Povjereništva KO AM SDA i generalni sekretar AM SDA BiH dr. sc. Sedad Dedić  se tom prilikom i obratio prisutnima i podjsetio na važnost održavanja svijesti o povratničkoj populaciji i socijalno ugroženim u BiH i njihovim potrebama.

KO AM SDA ZDK je također prisustvovao promociji knjige “Mislilac i državnik Alija Izetbegović” autora Fikreta Muslimovića i Selme Cikotića u Centru za kulturu u Zavidovićima.

(Izvor: am.sda.ba)

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba