Aktuelno

Organizacija Žene SDA - edukativno predavanje

Mentalno i emotivno zdravlje svakog pojedinca jednako je bitno kao i zdravlje našeg organizma. Da bismo ukazali na značaj samopomoći pri mentalnom zdravlju, OO Žene SDA Žepče je u nedjelju, 02.02.2020. godine, u Sali OV Žepče, upriličila edukativno predavanje na ovu temu.

 

 

Gost-predavač bila je prof. Alma Taletović, autorica knjiga "Smiraj duše", "Sretna žena" i "Sretni ljudi". Kao što i u knjigama koje je objavila navodi, mentalno zdravlje ovisi o stanju našeg duha i naših misli. Kroz nekoliko primjera, citate uvaženih psihologa, filozofa, hadise i ajete Kur'ana Časnog, prof. Taletović je prezentovala kako negativne misli mogu narušiti naše mentalno, emocionalno, pa čak i sveukupno zdravlje. Na praktičan način, kroz kratku vježbu, prisutnima je pokazala kako samo malo rada sa vlastitim mislima može napraviti veliku prekretnicu u našim osjećajima. Po završetku predavanja, sve zainteresovane posjetiteljke mogle su i kupiti knjige prof. Taletović.

 

 

Koordinatorica projekta, Nirmela Čulić, izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa prof. Taletović kao i ukazanim povjerenjem svih posjetiteljki, naglasivši da je ovaj projekat tek početak još jedne godine rada organizacije Žene SDA Žepče, u čijem Programu rada stoji još mnogo edukativnih i drugih projekata.

 

 

 

(Izvor: fb Žene SDA oo Žepče)

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba