Aktuelno

OIO SDA ŽEPČE - Saopštenje za javnost

OIO SDA Žepče izražava zahvalnost Žepčankama i Žepčacima, prije svega svim onima koji su izašli na Lokalne izbore, a takođe i na velikoj podršci koju su građani i ovaj put dali Stranci demokratske akcije u Žepču.

U odnosu na Lokalne izbore 2016. (2798 glasova - 6 vijećnika), SDA je ove godine uveliko poboljšala izborni rezultat za čak 568 glasova (3368 - 7 vijećnika). Naši kandidati koji su ostvarili mandat u Općinskom vijeću su: Edin Šišić, Emina Huseinagić, Edin Badnjar, Haso Mandžuka, Helmedin Kulašin, Alem Delić i Nermin Bečić.

Takođe, i naš kandidat za načelnika Dr.sc. Mirsad Čizmić je ostvario izvrstan rezultat u odnosu na sve prethodne izbore - osvojio je ukupno 4626 glasova, ali mu to nažalost nije bilo dovoljno da preuzme načelničku poziciju.

Čestitamo prije svega svim našim kandidatima, a onda i kandidatima svih ostalih stranaka koji su participirali na ovim izborima i osvojili četverogodišnji mandat u Općinskom vijeću. Takođe, čestitamo i novom-starom načelniku gosp. Mati Zovki na još jednom mandatu načelnika naše općine.

Cijenjene dame i gospodo, pred Vama je velika odgovornost i obaveza da u ovim izuzetno teškim vremenima predvodite našu Općinu. Želimo Vam puno sreće i uspjeha u Vašem radu, kako bismo sa što manje posljedica prevazišli epidemijom prouzrokovanu krizu i ponovno vratili našu Općinu na stazu uspona i napretka.

U JEDINSTVU JE SNAGA!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba