Aktuelno

Premijer Novalić posjetio Žepče

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u pratnji federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudina Dedića i federalnog ministra prostornog uređenja Josipa Martića, jučer, 11.05.2021. godine, posjetio je općinu Žepče.

Premijera Novalića je primio općinski načelnik Mato Zovko, zajedno sa predsjedavajućim OV Žepče Edinom Šišićem. Ovoj posjeti su prisustvovali premijer ZDK Mirnes Bašić i ministar poljoprivrede ZDK Mirsad Hadžić.


U Uredu općinskog načelnika održan je radni sastanak sa izaslanstvom Vlade FBiH, nakon čega je uslijedio obilazak farme za uzgoj junadi Trans expert d.o.o. Žepče, vlasnika Danijela Karimovića.


Na sastanku se razgovaralo o provođenju projekata iz oblasti privrede i izgradnje infrastrukture na ovom području u kojima sudjeluje Vlada Federacije BiH. Poseban naglasak je na stabilizaciji privrede u vrijeme pandemije i izazovima sa kojima se susreću niži nivoi vlasti i privrednici.


Farma za uzgoj junadi iz Žepča je odabrana za obilazak prilikom posjeta općini Žepče, budući da je korisnica federalnih poljoprivrednih grantova.


Nakon Žepča, delegacija Vlade je nastavila obilazak u općini Tešanj, gdje je planiran susret sa načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem, te obilazak kompanija MI Madi d.o.o. i Mann+Hummel BA u Tešnju.

 

(Izvor: zepce.ba, Radio Žepče)

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba