Aktuelno

OIO SDA Žepče: Čestitka u povodu 25. Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Svim Bosancima i Hercegovicima u domovini i van nje, kao i svim građanima općine Žepče, upućujemo iskrene čestitke povodom 25. Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Narodi Bosne i Hercegovine su na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a istakli da hoće Bosnu i Hercegovinu u kojoj je svaki građanin jednak u svojim pravima i načinu života, bez obzira na to u kojem dijelu BiH živi i bez obzira na to da li pripada „većini“ ili „manjini“.

Još tada je naglašeno da svaki dio BiH pripada svakom njenom građaninu, te da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve.

Bosna i Hercegovina, kao i uvijek do sada, nadživjeti će sve nas, a ovaj historijski datum, 25. novembar, obavezuje sve nas Bosance i Hercegovce, da damo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji i jačanju naše države BiH.

OIO SDA Žepče

 

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba