Aktuelno

Izbori u OO SDA Žepče

Dana 21.01.2024.godine, u sali Općinskog vijeća Žepče, održana je Izborna skupština Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Žepče.

 

Nakon izbornog procesa u Mjesnim ograncima koji je proveden u decembru 2023. godine, pristupilo se izborima na nivou Općinske organizacije, a koji su provedeni na održanoj Izbornoj skupštini.

 

Ćazim Huskić ponovno je izabran za predsjednika, dok su Nurđehan Šahinović i Suvad Hadžić izabrani za potpredsjednike. Također, novoizabrani su članovi izvršnog odbora OO SDA Žepče.

 

Nakon imenovanja, predsjednik Ćazim Huskić obratio se delegatima, izražavajući zahvalnost prisutnima i pozivajući na jedinstvo unutar stranke u ovim izazovnim vremenima.

 

Skupu su se također obratili i gosti, premijer Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Nezir Pivić, te predsjednik kluba SDA u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Alija Ogrić. Njihove riječi podrške dodatno su obogatile ovaj važan trenutak.

 

Nakon Izborne skupštine OO SDA Žepče, održane su i Izborne skupštine organizacije Žene SDA OO Žepče i Asocijacije mladih OO SDA Žepče, na kojim su takođe izabrana nova rukovodstva ovih organizacija. Za predsjednicu organizacije Žene SDA OO Žepče izabrana je dr. Emina Huseinagić, a za predsjednika Asocijacije mladih OO SDA Žepče izabran je Sadžid Jusufović.

 

Očekujemo da će novi sastav Općinskog odbora kao i nova rukovodstva Asocijacije mladih i organizacije Žene SDA nastaviti predano raditi u korist građana Žepča i zajednice.

 

U JEDINSTVU JE SNAGA

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba

xvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideosxvideos