Aktuelno

Ugledni mladi poduzetnik Haris Osmanović pristupio SDA

Ugledni mladi žepački poduzetnik Haris Osmanović potpisao je pristupnicu Stranci demokratske akcije, Općinski odbor Žepče.

Haris Osmanović rođen je 17.11.1994. godine u Göppingenu, SR Njemačka. Nakon završene gimnazije u SMŠ Žepče, upisuje prestižni Univerzitet SSST (Buckingham University), čiji je jedan od osnivača Margaret Thatcher, gdje započinje studije na odsjeku za Politologiju i internacionalni biznis. Uporedo upisuje Internacionalni univerzitet u Travniku na odsjeku za IT inžinjering. Po završenim studijima stiče zvanje politologa kao i inžinjera informacijskih sistema.

 

U toku školovanja na SSST Univerzitetu 2016. godine učestvuje na UN-ovoj Konferenciji za studente u Heidelbergu, SR Njemačka, gdje predstavlja svoj Univerzitet SSST.

 

Za vrijeme univerzitetskog školovanja počinje sa poslovnom karijerom i postaje Menadžer razvoj StarUp-a Tapklik Technologies LTD (Dubai) sa kojim osvaja i prestižnu nagradu SuperNova Top 50 za Bliski Istok.

 

U 2018. godini Haris se za stalno pridružuje porodičnom preduzeću Mega-Metal d.o.o. (Slovenija) gdje i danas obnaša funkciju u rukovodstvu preduzeća. 

 

Početkom 2023. godine, pored funkcije u porodičnom preduzeću, osniva i vlastito preduzeće, Pro Smart Solutions d.o.o. u Žepču, čiji je danas direktor.

 

Pored poslovnih obaveza, Haris je i član Upravnog odbora KK “Orlovik Nansi”.

 

Haris, pored maternjeg, govori i tri internacionalna jezika i to: engleski, njemački i slovenski.

 

OO SDA Žepče je bogatiji za još jednog uglednog, mladog i visokoobrazovanog člana čiji će doprinos lokalnoj zajednici sada zasigurno biti još veći.

 

Harisu želimo dobrodošlicu u naše redove i želimo mu mnogo uspjeha u budućem političkom angažmanu.

 

U JEDINSTVU JE SNAGA!

 

 

 

O nama

Političku historiju Bošnjaka u posljednjih nekoliko decenija nije moguće posmatrati ni izučavati bez svestranog sagledavanja činjenica o nastanku, uslovima nastajanja i djelovanju najveće i najorganiziranije političke stranke na ovim prostorima – STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE.

Opširnije ...

Info

OO SDA Žepče

Abdulvehaba Ilhamije br.50 - 72230 Žepče

Tel: + 387 32 881 803

Fax: + 387 32 881 803

Email: info@sda-zepce.ba